My Health Partner Logo
Dislipidemija

Musaka sa mlevenim mesom i spanaćem

Musaka sa mlevenim mesom i spanaćemimage
image showing recipe preparationPreparation timeelementTrajanje pripreme15 min
image showing recipe preparationCooking timeelementVreme kuvanja40 min
image showing recipe preparationPortionselementPorcije2
image showing recipe preparationFromelementOdEurope

Sastojci:


•     500 gr spanaća
•     250 g mlevenog mesa
•     250 ml supe od povrća domaća (samo tečnost )
•     3 glavice crvenog luka 
•     1 kašika crvene mlevene paprike
•     2 kašike ulja od koštica grožđa ili od komine masline
•    2 -3 belanca
•    Gazirana mineralna voda oko 100ml
•    so,biber, mešani začin - bez aditiva

Priprema:

U dubljoj posudi, zagrejati ulje i dinstati sitno iseckan luk.Kada luk fino opusti i požuti dodati spanać i dinstati još 10-tak min.

Izdinstati meso . U posudu sipati red spanaća, red mesa , završiti sa spanaćem. Na kraju umutiti šam od belanaca sa gaziranom vodom , potom preliti preko musake   i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 do 20 min.

Savet- Musaka može da se konzumira  sa paradajzom ili sa zelenom salatom. Spanać sadrži minerale, posebno kalijum i magnezijum koji normalizuju krvni pritisak.

Nemojte čuvati  spanać duže od 3 dana u frižideru, jer gubi nutritivna svojstva, kao  i ukus.

Sok ili salata od svežeg spanaća  sa limunovim sokom popravlja krvnu sliku

i normalizuje glukozu u krvi.